Ads 468x60px

marți, 27 noiembrie 2012

Emsisoft Emergency Kit

De fiecare dată când calculatorul este infectat cu malware (Troieni, Spyware, Adware, Viermi, Dialers, Keyloggers, etc.), este perturbată atât funcționarea sistemului de operare Windows cât și a programelor instalate în calculator. Chiar dacă majoritatea dintre noi suntem precauți în momentul descărcării fișierelor și programelor de pe Internet, ne asigurăm frecvent că soluția Antivirus instalată în sistem este actualizată la zi și evităm accesarea site-urilor suspecte sau cu o reputație proastă, există și situații în care putem cădea victima programelor malițioase. În astfel de cazuri, presupunând că Antivirusul a dat greș ori protecția acestuia a fost compromisă, putem utiliza program de devirusare precum Emsisoft Emergency Kit.

Emsisoft Emergency Kit poate detecta peste cinci milioane de amenințări cunoscute cu ajutorul unui motor dual (dual-engine). Interfața principală a acestuia oferă acces la cele patru instrumente disponibile: Emergency Kit Scanner, Commandline Scanner, HiJackFree și BlitzBlank.

Emergency Kit Scanner

Emergency Kit Scanner, primul instrument al programului Emsisoft Emergency Kit, ne oferă prin ramura Security Status un raport privind ultimele amenințări detectate și, dacă este cazul, neutralizate, precum și data la care au fost descărcate și instalate ultimele definiții. Tot din această ramură vom putea lansa o scanare a sistemului sau verifica dacă există actualizări.

Indiferent dacă apăsam butonul Scan now din Security Status ori facem click pe Scan PC din panoul stâng al Emergency Kit Scanner, vom ajunge în același loc și anume la opțiunile de scanarea a calculatorului, loc în care ni se oferă posibilitatea realizării unei scanări rapide (Quick Scan), a unei scanări inteligente (Smart Scan) care pe lângă fișierele incluse în scanarea rapidă va analiza și cele aparținând programelor și a sistemului de operare Windows, a unei scanări profunde (Deep Scan) care va analiza toate fișierele din calculator sau la o scanare personalizată (Custom Scan) în care ni se va oferi posibilitatea alegerii locațiilor din calculator ce vor fi analizate.

Tot în panoul din partea stângă a Emergency Kit Scanner vom regăsi Quarantine (adică locul în care putem vedea fișierele identificate ca fiind periculoase și care au fost neutralizate în timpul scanării precum) precum și puținele opțiuni de configurare a programului.

Commandline Scanner


Commandline Scanner este caracteristică interesantă atât pentru un program de devirusare cât și pentru un Antivirus și spun asta deoarece nu am văzut de multe ori funcția de scanare a sistemului prin linia de comandă; majoritatea dispunând de scanare în GUI (graphical user interface). Totuși, privind lucrurile din altă perspectivă, mi se pare o idee bună decizia de a oferi utilizatorilor avansați această posibilitate. Arată interesant și nici nu consumă resurse pentru a derula frumos decorat locațiile din calculator supuse scanării.

Bineînțeles că această caracteristică își pierde tot farmecul dacă este lansată din interfața grafică și drept urmare trebuie invocată ca un geek adevărat, cu ajutorul comenzii



Mai multe informații despre comenzile disponibile pentru scanarea prin linia de comandă, aici.

HiJackFree și BlitzBlank


Pe lângă instrumentele despre care am vorbit deja, programul de devirusare Emsisoft Emergency Kit ne mai pune la dispoziție încă două la fel de importante: HiJackFree și repspectiv, BlitzBlank, ambele gândite special pentru utilizatorii avansați.
Cu HiJackFree putem șterge manual fișierele infectate, procesele, serviciile, driverele și autorun-urile care nu pot fi eliminate prin metodele convenționale. Nu vă recomand să apelați la acesta în cazul în care nu dețineți cunoștințele suficiente pentru a înțelege ce reprezintă fiecare în parte!

BlitzBlank în schimb, ne va fi de ajutor pentru a șterge permanent, la următoarea pornire a sistemului, fișiere blocate de viruși, cele utilizate de ori ale căror permisiuni au fost modificate

În concluzie, Emsisoft Emergency Kit reprezintă una dintre cele mai bune arme care ne-au mai rămas împotriva programelor malițioase atunci când, în ciuda măsurilor de precauție pe care le-am luat, sistemul a fost infectat de către acestea și nu exagerez atunci când vă recomand să-l descărcați cât mai curând posibil și să-l extrageți pe un mediu de stocare extern în cazul în care nu dispuneți de un calculator secundar pe care să-l puteți folosi în cazul în care apar probleme.
Download Emsisoft Emergency Kit

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu