Ads 468x60px

miercuri, 28 noiembrie 2012

Windows Repair, o mica unealta care ne ajuta sa reparam sistemul de operare in urma infectiilor sau a altor probleme

Salut, in tutorialul de astazi o sa va prezint o mica unealta dezvoltata de catre cei de la Tweaking.com numita Windows Repair, care dupa cum v-ati dat seama ne ajuta sa reparam sistemul in cazul in care acesta a fost infectat, a avut anumite probleme sau fisiere corupte. Cei care au dezvoltat aceasta unealta, ne anunta ca softul nu repara orice problema a sistemului de operare, softul este inca “tanar” si trebuie sa creasca, insa eu cred ca ne poate fi util in foarte multe situatii, mai ales daca avem una dintre problemele pe care acest soft stie sa le repare. Dupa ce instalati programul si il deschideti, veti fi intampinati de o fereastra asemanatoare cu cea de mai jos.

In aceasta fereastra aflam cateva lucruri despre soft, iar sus observam ca avem inca 5 taburi: pasul 1, pasul 2, pasul 3, pasul 4 si start repairs.
Step 1

La pasul 1 suntem sfatuiti sa ne curatam sistemul de infectii inainte sa incercam sa il reparam. “In cazul in care sistemul este infectat, atunci cand vom incerca sa reparam Windows-ul, nu numai ca nu vom putea efectua aceasta operatiune, dar s-ar putea ca lucrurile sa decurga mai rau.”  ne spun cei care au dezvoltat softul. Acestia ne mai pun la dispozitie si cateva softuri de dezinfectare a sistemului de operare, printre care Malwarebytes, TDSS Rootkit Remover (o unealta a celor de la Kaspersky), antivirusul Avast pe care il recomand si ComboFix. Daca doriti puteti folosi una dintre aceste unelte care sunt gratuite si pot fi descarcate dand click pe numele lor din interfata programului Windows Repair.
Step 2

La pasul doi suntem sfatuiti ca ar fi bine sa verificam integritatea fisierelor sistemului, iar daca se gasesc erori in fisierele de sistem, cu ajutorul functiei Check Disk pe care am prezentat-o intr-un tutorial video in trecut, acele fisiere vor fi reparate. Acest pas care ruleaza functia Check Disk necesita restart dupa ce operatiunea a fost finalizata.
Step 3

Magazin online vânzări Calculatoare Second Hand
La pasul 3 suntem invitati sa verificam daca exista fisiere corupte in sistem cu ajutorul functiei System File Check, asemanatoare cu Check Disk. Cand operatiunea s-a efectuat, este necesar un restart al sistemului.
Step 4

La pasul 4 avem posibilitatea sa creem un punct de restaurare al sistemului (System Restore), sau sa facem un backup cu ajutorul softului ERUNT. Aceasta operatiune este optionala insa ar fi bine sa o efectuati. Bineinteles ca puteti folosi orice alt soft de backup, in cazul in care cele prezente in soft nu va multumesc.
Start Repairs

La Start Repairs avem 3 moduri de reparare a sistemului de operare: Basic Mode, Advanced Mode, Custom Mode. Va sfatuiesc sa bifati Custom Mode pentru a putea folosi toate optiunile de reparare, dupa care apasati Start.
O sa apara o fereastra asemanatoare cu cea de mai jos.

In aceasta fereastra avem toate optiunile de reparare a sistemului de operare, pur si simplu bifam ce ne intereseaza si apasam butonul Start. Daca doriti mai multe informatii despre fiecare functie in parte, puneti cursorul mouse-ului pe functia respectiva si in partea dreapta se vor afisa informatiile. Este important sa treceti prin cei 4 pasi, abia pe urma sa ajungeti la ultima etapa, cea in care sa va rezolvati problemele cu sistemul, dupa care sistemul necesita un restart.
Puteti descarca Windows Repair de AICI.
Nu mai ramane decat sa studiati cele 21 de functii de reparare a Windows-ului, iar daca aveti una din acele probleme, puteti incerca sa le rezolvati cu ajutorul acestui soft.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu