Ads 468x60px

miercuri, 28 noiembrie 2012

Cum setăm ce aplicații să poată fi deschise, atunci când împărțim același PC cu alte persoane?

Atunci când împărțim același calculator cu alte persoane, probabil nu dorim ca acestea să poată deschide unele aplicații care sunt instalate pe sistemul de operare. Putem să setăm aplicațiile care pot fi folosite de ceilalți ușeri, iar dacă aceștia vor încerca să deschidă și alte aplicații care nu sunt setate de noi, vor primi un mesaj în care sunt anunțați că nu au acces la acea aplicație.
Pentru început deschidem Group Policy Editor accesând Start -> Run -> gpedit.msc . Navigăm spre următoarea locație:
User Configuration\ Administrative Templates\ System.
În partea dreaptă vom deschide Run only specified Windows applications. Se va deschide fereastra de mai jos și vom selecta Enabled, după care click pe butonul Show.




 După ce apăsăm butonul Show va apărea fereastra de mai jos în care trebuie să introducem numele aplicațiilor pe care dorim să le blocăm. Aplicația trebuie să aibă la sfârșit extensia, pentru a afla numele corect al aplicației dați click dreapta pe aceasta -> Properties, iar la Target veți găsi numele aplicației, de exemplu Snipping Tool.exe . Copiați numele de acolo și pastati-l în fereastra de mai jos.
 După ce ați introdus în acea listă aplicațiile, apăsați Ok și închideți Group Policy Editor. De acum încolo nu vor putea fi deschise alte aplicații, decât cele setate de voi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu